D-vitamin

Immunerősítés

(0/0)

A mérsékelt D-vitamin-bevitel erősítheti immunrendszerünket, ősszel, a napsütéses időszakok elmúlásával érdemes elkezdeni pótolni. Mint mindig, ebben az esetben is az olajos formát javasolt választani, legjobb, ha csepp formájában visszük be, de az olajkapszula is jó. Ha nincs kifejezett D-vitaminhiányunk, akkor naponta 1000-2000NE elegendő, ha viszont a D-vitaminhiány ismert, akkor naponta 4000NE ajánlott. A D-vitamin cseppet cseppenthetjük nyelvre vagy nyelv alá, illetve elkeverhetjük bármilyen ételben.

Ha immunrendszerünket szeretnénk erősíteni, akkor a D-vitamint kiegészíthetjük C-vitaminnal. A legjobban felszívódó C-vitamin a lipszómás C-vitamin. Adagolása eltér a hagyományos C-vitamintól, mivel liposzómás formában egészen a sejtekig el tudjuk juttatni a C-vitamint, így nem szükséges belőle nagyobb mennyiség. C-vitamint akkor is érdemes pótolni, ha például dohányzunk, mivel a dohányzással bevitt anyagok semlegesítik a C-vitamint.

Immunerősítésre ezen kívül alkalmas az echinacea, a szerzetesek körtéje, a méhpempő és a propolisz. Az echinacea - túl azon, hogy általános immunerősítő - hatékony lehet húgyúti fertőzések kiegészítő kezelésében, illetve azok kiújulásának megelőzésében. Légúti megbetegedések esetén ugyancsak hasznos étrend-kiegészítő, célszerű kapszula vagy alkoholos csepp formájában bevinni.

A szerzetesek körtéje főleg a tüdőt, az alsó és felső légutak egészségét szolgálja. Amennyiben hajlamosak vagyunk arcüreggyulladást vagy tüdőgyulladást okozó felülfertőződésekre, a hűvös időszakok előtt 2-3 héttel javasolt elkezdeni fogyasztani. Gyümölcséből 1,5-2 liter vízzel teát készítünk, ezt a nap folyamán egyenletesen elosztva fogyasszuk el!

A méhpempő és a propolisz mindketten erős immunerősítők, télen és a náthás időszakokat megelőzően javasolt alkalmazásuk. Amennyiben a méhméregre, pollenre vagy bármilyen méhészeti termékre érzékenyek vagy allergiásak vagyunk, használatuk ellenjavallt. A propolisz nem igényel különleges eltartást, a méhpempő viszont annál inkább. Hűtőben tárolandó, mivel hatóanyagai hőre érzékenyek, valamint fémeszközökkel nem kezelhetjük, mert fémek hatására ugyancsak roncsolódnak a hatóanyagok.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).