Csonterősítés

Ha csontjainkat szeretnénk erősíteni vagy csontritkulást megelőzni, akkor a D-vitamin jó választás lehet. Idősebb korban vagy csonttörés esetén azonban lehetséges, hogy nem elég csupán D-vitamint bevinnünk. Amennyiben súlyos csontritkulásban szenvedünk vagy csonttörésből szeretnénk felgyógyulni, a D-vitamint érdemes kiegészíteni K-vitaminnal és kalciummal.

A D-vitamin és a K-vitamin is zsírban oldódó vitaminok, így célszerű őket olajos formában bevinni. A GAL K2-D3 cseppje pont ideális ehhez. Kétféle erősségben kapható, mindkettőben 4000 NE D-vitamin van, K-vitamin tartalma azonban eltérő. A gyengébb inkább megelőzés céljából használható, az erősebb pedig súlyos csontritkulás kezelésére alkalmas, illetve csonttörés után a csontok összeforrását segíti. Fontos, hogy csonttörés után csak akkor kezdjük el alkalmazni, amikor a csontokat már rögzítették.

Mielőtt kalciumot kezdenénk szedni, érdemes csináltatni egy laborvizsgálatot, mivel ha feleslegesen viszünk be kalciumot, nőhet a vesekő kialakulásának esélye. Az alacsony kalciumszint többnyire tünetmentes, de ha mégis produkálunk tüneteket, akkor azok a következők lehetnek: izomgöcsök, érzészavarok főleg az ajkakban és az ujjakban, izomfájdalom, sőt, időnként EKG-vizsgálaton is láthatunk eltéréseket.

A kalcium magas vérszintje ugyancsak ritkán jár tünetekkel, de ha az alábbiakat tapasztaljuk, akkor gyanakodhatunk arra, hogy vérünkben túl sok kalcium kering: émelygés, hányás, székrekedés, izomgyengeség, kóros soványság, hasi fájdalmak, gyomorfekély, megkövekedett vizeletmennyiség. Amennyiben tartósan magas vérünk kalciumszintje, kialakulhat vesekövesség, súlyos esetekben pedig zavartság, aluszékonyság és kóma léphet fel.

Esetenként a kalciumhiány és a kalciumtöbblet is lehet egy-egy betegség tünete, így mindenképpen érdemes további vizsgálatokon részt venni. Amennyiben szükséges a kalcium-bevitel, célszerű olyan kalcium-készítményt választani, ami jól felszívódó formában tartalmaz kalciumot. Ilyen például a kalcium-citrát vagy a -laktát, -glükonát és -foszfát.

OCSO D-vitamin 30 dbtabletta

-9% OCSO D-vitamin 30 db tabletta

Ocso D-vitamin összetevők mint például a kalcium erősíti a csontokat, fogakat. Részt vehet számos (kb. 300) enzim működésén keresztül a szénhidrát-, fehérje-, és zsíranyagcserében.

Ár: 620 Ft
680 Ft
Megnézem

BioCo OSTEOFEMINfilmtabletta 60db

-6% BioCo OSTEOFEMIN filmtabletta 60db

A készítmény hatóanyagi közül a D-vitamin hozzájárul az egyensúlyzavar és az izomgyengeség okozta esésveszély kockázatának csökkentéséhez.

Ár: 4890 Ft
5190 Ft
Megnézem

BioCo C + D duo RetardC-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

-21% BioCo C + D duo Retard C-vitamin 1000mg D3-vitamin 2000 NE

A BioCo C+D duo nagy mennyiségben tartalmaz C- és D-vitaminokat, melyek hozzájárulhatnak immunrendszerünk normál működéséhez.

Ár: 2990 Ft
3790 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-34% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 5970 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!